Fujitsu Lifebook A512 Ревю

Fujitsu Lifebook A512 – Made in Germany. Лаптоп, произведен в Германия (Европа). 15,6 инчовия  Lifebook A512 е част от „Allround“ групата на компютърния гигант Фуджицу и е предназначен за домашна и офис употреба. 

Основен плюс за модел Lifebook A512 е дисплея 15,6″ (39,6см)  с матово покритие тип Antiglare, което позволява да работите навън – проблем с който „glare“ (лъскавите) дисплей не могат да се справят поради силните отблясъци при дневна светлина. Резолюцията е HD 1366×768 пиксела.

Конфигурацията на склад е с процесор Intel Pentium 2020M – двуядрен процесор за мобилни компютри, базиран на Intel Ivy Bridge архитектура, с вградена графична карта Intel HD Graphics. Работната му честота е 2.4Ghz. Поддържа 64-битова операционна система.

Инсталирана е 4GB DDR3 оперативна памет, хард диск с обем 500GB (HDD,5400rpm). Fujitsu Lifebook A512 е с вградена камера, микрофон, аудио стерео колонки, ДВД четящо и записващо устройство за CD и DVD дискове, поддържа безжична мрежа WiFi, Bluetooth, жична Lan мрежа. 

Налични са портове за свързване с външни устройства: USB2.0 (3броя), HDMI порт за връзка с телевизор, проектор,дисплей; VGA изход, четец за карти SD/SDHC card reader; слот ExpressCard slot. Лаптопа разполага и с „Kensington Lock“ за механично заключване на лаптопа (изисква допълнителен аксесоар).

Батерията на Fujitsu Lifebook A512 издържа до 6ч в зависимост от използваните програми. Тестовете показват издръжливост ~4.5ч при WiFi употреба, ~3ч при видео.

Клавиатурния панел е с отделен цифров пад, което е добра новина за офис потребителите. Клавиатурата е надписана на български (БДС кирилизация) и английски.

Дизайна е решен в черен цвят. Конструкцията е стабилна и удобна за дълги часове работа. Покритието на капака е в черен мат, което значително ще намали зацапването и оставянето на следи.

Гаранцията на лаптопа е 2 години тип международна. Обслужвана във оторизирани сервизи в България и Европа. Огранична гаранция от 12 месеца имат батерията и адаптера. При нужда от сервизна помощ можете да посетите сервиз или да се възползвате от сервизната услуга Collect&Return (лаптопа отива до сервиз с куриер и се връща при Вас с куриер)

Lifebook A-серия винаги е била на достъпна за потребителите цена и Lifebook A512 не е изключение. Разгледаната дотук модификация е достъпна на цена 749лв. с ддс + безплатна доставка при поръчка от е-магазина ни на адрес www.laptop1.euFujitsu Lifebook A512 Intel 2020M

fujitsu-expert

снимки fujitsu.com