Кои типове бизнес отчаяно се нуждаят от SEO?

SEO (Search Engine Optimization – оптимизация за търсещи машини) еволюира значително през последните години. Услугата, която стана изключително популярна в България през последните години, се радва на нестихващ интерес от страна на бизнеса. Причините за това са няколко, но основната се крие в същността на SEO. Това е процес на оказване на влияние в подредбата на индексираните в популярни търсачки уеб сайтове или казано по друг начин – подобряване на видимостта на даден уеб сайт в търсеща машина и още по-конкретно – за неплатените резултати в търсачката. Всеки собственик или управител би могъл да се възползва от тази възможност, като по-този начин да намали разходите за платена реклама, но в същото време да запази и дори да увеличи посещаемостта на уеб сайта или онлайн магазина, който ръководи.

Няколко бизнеса отчаяно се нуждаят от услугата. На първо място това са т.н „Стартъп“ компании. При тях има два основни проблема – първия, че са новосъздадени и са с нулева видимост, никой не е чувал за тях и втория – че са с ограничен, често дори нулев бюджет за маркетинг. СЕО решава и двата проблема. Друг бизнес, който има нужда от услугата са практикуващите свободна професия, без значение дали са фирма или работят самостоятелно – адвокати, нотариуси, лекари, счетоводители, фризьори, инженери, архитекти и т.н. Много от тях нямат собствена марка и разчитат само на лична репутация. Изработка на уеб сайт и оптимизация би могло да им доведе стотици, дори хиляди нови клиенти. Същото се отнася и до строителите и извършващите специализираните дейности като ремонт на покриви, водопроводчици, дърводелци, занаятчии и т.н. Със сигурност те не могат да си позволят усъвършенствана рекламна кампании. За тях един уеб сайт със добра оптимизиция би било чудесно решение, което ще им помогне да изградят силно присъствие онлайн. И накрая, но не на последно място – компании, които предлагат тясно специализирани услуги. Тъй като те предлагат само няколко специфични услуги, те имат силна нужда от добра индексация в търсачките. 

Всички се интересуват от това колко струва една SEO кампания и каква цена се заплаща? 

Услугата не е строго рамкирана и възможно най-добрия отговор е, че цената зависи от обема и сложността на конкретната задача. В силно конкурентна среда, като напримерлаптопи Dellима над 10 страници резултати, което е повече 100 резултата. Да гравитираш в топ 15 е значителен успех и това е резултат от много и добре свършена работа. Друг пример е „фризьорски салон пловдив“. Тук са вече над 14 страници резултати ~140 обекта и то само в едно населено място. В дадените примери, ние имаме постигнати резултати – 1-ва позиция при търсене на „фризьорски салон пловдив“ за нашия клиент и 12-та позиция при търсене на „лаптопи Dell“. 

Считаме, че най-доброто за клиента е абонамент за услугата. Така резултатите са по-добри и са част от една цялостна стратегия, разработена за конкретния бизнес и цели. Разбира се, клиента може да реши, че иска само консултация и първоначална фаза на услугата.


Какво предлагаме ние?

Ако имате въпроси, ще се радваме да ги чуем (виж контакти) или изпрати запитване


Научете повече за Gelectronic и услугите, които предлагаме > за нас