Интернет рекламата – част от дигиталната маркетингова стратегия

Всеки бизнес, бил той малък или голям, дали продава продукти или услуги има някакво интернет присъствие целта на което е да се достигнат най-много хора, като се инвестират най-малко средства и се получават възможно най-добри резултати.

Интернет реклама

Интернет рекламата е много ефективен метод за постигане на всичко това.
Тази реклама става все по-достъпна и дава възможност бързо, лесно и ефективно да достигнете до вашите потенциални клиенти и това е превръща в обичайна и необходима практика.
Когато инвестирате в интернет рекламата ставате видими за хиляди хора, които не са знаели, че съществувате.
С една прилична сума ще можете да получите по-добра видимост, което със сигурност ще доведе до увеличаване на трафика към уебсайта или онлайн магазина.

Платена реклама

Платената рекламна кампания когато е добре проектирана и изпълнена, може да умножи успеха ви.
Онлайн рекламата освен това дава възможност за по-добро сегментиране на вашите реклами, така че да можете да достигнете до аудиторията, която търсите. Друго предимство е и това,че ще можете да видите ефективността на рекламите си в реално време.
Един от най-често използваните методи за интернет рекламиране е Search Engine Marketing(SEM) и разбира се Google има рекламна услуга Google AdWords.
Основното предимство на тази реклама е, че тя дава възможност за подобряване на позиционирането на уебсайта ви чрез платена реклама. По този начин можете да рекламирате своите продукти, услуги или съдържание чрез услугата на Google. Потребителите ще ви намерят по-лесно, тъй като рекламите ще се показват в съответните резултати от търсенето.
Този тип реклама обикновено работи чрез заплащане на кликване, което означава, че плащате само за всяко кликване, направено във вашата реклама и въпреки, че има други начини, това продължава да бъде най-използваното.
Реклама в социалните мрежи. Не може да се пренебрегне силата, която социалните мрежи имат, за да ви помогнат да постигнете успешен бизнес.

Рекламата в социалните мрежи набира все повече последователи благодарение на своята ефективност.
Повечето социални мрежи предлагат възможността да създават реклами на своите платформи, независимо дали популяризират послания и съдържание или създават конкретни реклами. Facebook, Twitter, LinkedIn и Instagram са част от тях.
Тук имате възможност да изберетете коя група хора искате да достигнете. Не само това, но и с промоционални съобщения, ще можете да достигате до повече хора и да имате повече възможности за получаване на успешни резултати.
Има и други начини за реклама в интернет – имейл реклама, реклама в блогове, мобилна реклама и т.н.

Валентин Гозманов
CEO gelectronic.com
web.gelectronic.com