Избор на лаптоп за училище

При избора на лаптоп за ученици и студенти първо трябва си отговорим на въпроса за какво ще се използва. Повече от учениците и студентите използват лаптопа основно за текстообработка, създаване на презентация, курсова работа, онлайн обучение, видео разговори, сърфиране в интернет и проверка на електронната поща. Ако вашия случай е такъв, изборът на скъп, мощен и последен модел преносим компютър е загуба на пари за нещо, от което може би няма да се възползвате пълноценно. Не е нужно да харчите много, за да се получите това което би ви вършело работа.

Dell Inspiron 15 3000 Series (Model 3580)

Как да подходим при този избор: Размера на дисплея, кой е точния който ни трябва? 15.6-инчовите лаптопи са най-масовия размер, а и цената им е по-ниска и ако го използвате повече в къщи (както е при учениците) – това е избора. 13.3 и 14-инчовите модели са по-добри за студенти, те са по леки и компактни, но както сами ще забележите са на по-висока цена. Това е така, понеже произвежданите с тези размери попадат в бизнес клас. Понякога има и изключения, но са те са силно ограничени и не предлагат широк избор. 11-инчовия лаптоп (нетбук) изглежда твърде малък за сериозна работа, но неговата преносимост е ключов фактор за повечето студенти. Специалността, която се изучава трябва да бъде взета под внимание. В случай, че ще се използва софтуер за обработка на видео, 2D/3D графика и дизайн – то силно препоръчителни са лаптопи 17 инча.

Техническите характеристики – какви да бъдат? Процесорите на Intel Core i5/i7 предлагат най добра производителност, но и Core i3 процесор ще ви свърши работа. Pentium/Celeron процесори са бюджетно решение и ако нямате големи изисквания също може да бъдат Вашия избор. Размера на паметта – 8GB DDR4 е напълно достатъчно. Не се притеснявайте и от начална 4GB, защото винаги можете да повишите капацитета. Устройство за съхранение – SSD макар и по-скъпи и с по-нисък капацитет от твърдите дискове, драстично подобряват работата на цялата система. Комбинация от M.2 SSD (boot) + HDD също е добро решение. Ако цената не ви устройва изберете традиционния твърд диск. Не забравяйте и за Ultrabook. Тънки и готови за работа почти веднага след отваряне на капака, предлагат най-малко 5 часа живот на батерията. Цените им са високи, поради факта че това са премиум сериите XPS на DELL, Zenbook на ASUS etc.

Когато не можете да прецените за какво ще използвате компютъра, се обърнете за съвет към специалисти, които да ви насочат към подходящия модел.

Разгледайте селектирани предложения в категория лаптопи за ученици и студенти в нашия каталог на адрес www.laptop1.eu и намерете Вашия нов лаптоп за дома, училището или университета. Предлагаме над 500 модела мобилни компютри. Ако се нуждаете от помощ при избора си можете да се обърнете към специалист чрез формата за запитване или да позвъните в офиса ни (виж контакти)

Ето предложение за лаптоп, подходящ за студент: DELL Inspiron 3584 е серия 15,6 инчови лаптопи на DELL (Дел). Предлагат се в различни модификации в зависимост от нуждите на потребителя. Цените започват от 699лв за базовите модели с Intel Core i3 процесор. Добър избор са и лаптопите от серия DELL Inspiron 3580, задвижвани с до Core i7, SSD и Radeon 520 видео карти. В случай, че не желаете да отделяте висок бюджет за покупката, то балансираните решение от серия Acer Aspire са създадени да доставят основни функции на достъпна цена.

Acer Aspire Nitro Series